7 Μαΐ 2024

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

 1η Εβδομάδα Εκδηλώσεων

      Αύριο, Τετάρτη 8 Μαΐου ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής λογοτεχνίας.

     Η πρώτη εκδήλωση αφορά την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βαγγέλη Γιαννίση «Μακγκάφιν» (εκδόσεις Διόπτρα). Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ελεονώρα Ορφανίδου (δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός) ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Σπύρος Σουρβίνος (ηθοποιός, σκηνοθέτης). Στο Omikron2, Βουτάδων 42, Γκάζι, στις 19.00

     Θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 9 Μαΐου, στο βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 19.00, εκδήλωση με θέμα True Crime. Ομιλητές: Γιάννης Πανούσης (ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας), Κώστας Χασιώτης (αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών), Πάνος Σόμπολος (δημοσιογράφος), Χάρης Βεραμόν (ιδιωτικός ερευνητής). Συντονίζει ο Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας).

     Την Παρασκευή 10 Μαΐου, μία ακόμη πρώτη  παρουσίαση ενός βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Monogram. Πρόκειται για το «(Α)ΟΡΑΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» της Μίνας Τσιμογιάννη. (Εκδόσεις Κύφαντα). Ομιλητές: Γιώτα Βασιλείου (blogger, διαχειρίστρια της ομάδας Βιβλιογραφικά), Πέμη Γκανά (συγγραφέας) Ανδριανή Καλύβα (φιλόλογος-συγγραφέας).

     Το Σάββατο και πάλι στο βιβλιοπωλείο Monogram στις 19.00, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του τρίτου τόμου του συλλογικού έργου «Θεσσαλονίκη Νουάρ: Η πόλη κάτω από την πόλη». (εκδόσεις Αρχέτυπο). Ομιλητές: Κλαίρη Θεοδώρου (συγγραφέας), Στέφανος Τσιτσόπουλος (ραδιοφωνικός παραγωγός-συγγραφέας), Αλέξανδρος Μυροφορίδης (υπεύθυνος έκδοσης της σειράς αστυνομικού μυστηρίου «Θεσσαλονίκη Νουάρ»)

     Τέλος την Κυριακή 12 Μαΐου, υπάρχουν οι Λογοτεχνικές Διαδρομές: Εγκλήματα Στην Αθήνα. Ένας περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από το Ζάππειο έως την Πλάκα, σε σημεία που σημαδεύτηκαν από πραγματικά, αλλά και φανταστικά εγκλήματα, με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα, Κώστα Στοφόρο. Ακολουθούμε τις διαδρομές που χάραξαν συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων όπως ο Philip Kerr στο «Φοβού τους Δαναούς» και ο Πάνος Αμυράς στον «Λιμό». Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Αγορά στο τηλ. 6958465415. Περισσότερες πληροφορίες στο www.agathafestival.gr .

Θα ακολουθήσει στις 18.00 στο βιβλιοπωλείο Monogram εκδήλωση με θέμα «Ο Γιατρός Στην Αστυνομική Λογοτεχνία». Ομιλητές: Αποστολία Ακριβούση (ιατροδικαστής), Έλενα Μπολονάση (δικηγόρος, εγκληματολόγος, συγγραφέας), Δημήτρης Δικαίος (ψυχίατρος). Συντονίζει η Έστα Τσιγκάνου (ενδοκρινολόγος, διαβητολόγος).

Λίγο αργότερα, στις 20.00, στον ίδιο χώρο, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του συλλογικού έργου «24 Αστυνομικές Ιστορίες Στις Ράγες». Η έκδοση του φεστιβάλ με τη συμμετοχή 24 συγγραφέων της διοργάνωσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κύφαντα, με την χορηγία της Αττικό Μετρό. Θα μιλήσουν: Γιάννης Μόσχος (συγγραφέας), Άντυ Βρόσγος (συγγραφέας) και Στέργιος Γκάκας (συγγραφέας). Συντονίζει η Έλενα Σπανδωνή (δημοσιογράφος).      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου