16 Απρ 2018

FANTASMAGORIA 2018


FANTASMAGORIA 2018

     Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 2ο Φεστιβάλ Φανταστικού, Fantasmagoria.
     Η διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρους του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, θα περιλαμβάνει 60 παρουσιάσεις, ομιλίες, συναυλίες και άλλα events από 100+ δημιουργούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ενώ θα συμμετέχουν και περισσότεροι από 60 εκθέτες.
     Φέτος οι διοργανωτές κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία του γνωστού συγγραφέα Graham Masterton, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο συγγραφής. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από 20 βιβλία του Masterton, από τις εκδόσεις Οξύ και Jemma Press. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Πορφυρή Χήρα» κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες.
     Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη: σεμινάρια Stratego, επίδειξη όπλων και αναβίωση οπλομαχίας του 13ου-15ου αιώνα, το The Cosplay Parade με μεταμφιέσεις εμπνευσμένες από έργα του Φανταστικού, θέατρο, προβολή παιδικών animation ταινιών, αφήγηση παραμυθιών και μύθων συνοδεία ζωντανής μουσικής, stand up Fantasy, χορό και πολλές παρουσιάσεις βιβλίων. Ανάμεσά τους τα: «Ο Μικρός Άγγελος Και Ο Σχολικός Εκφοβισμός» του ψυχολόγου Γ. Δασκαλάκη, «Το Happy Της Μαμάς!» της Μαρίας Αμανατίδου, «Ο Κύκλος Της Φυσικής Καταστροφής» της Λένας Κικίδου, «Τότε Που Το Νερό Πολεμούσε Τη Φωτιά» της Λ. Μαυροκεφάλου, «Γεννημένη Στις 13» του Χ. Αντώναρου, «Θυσία» της Μαρίας Ζαχαράκη, «Το Τέταρτο Άλογάκι» του Διονύση Λεϊμόνη και άλλα.
     Ένα εξαιρετικό διήμερο, που θα συναρπάσει τους φαν του είδους, αλλά και που αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στο είδος να κάνουν μια γνωριμία. Περισσότερες πληροφορίες στο προσεγμένο και κατατοπιστικό site του φεστιβάλ (www.fantasyfest.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου