24 Φεβ 2024

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ- Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

BE A MAN GUY-“HARMON”
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σελ. 207, Νοέμβριος 2023

      Ένα βιβλίο που φανερώνει με χιουμοριστικό τρόπο «πικρές» αλήθειες για τη συμπεριφορά των ανδρών που πολλές φορές είναι μια τεχνητή, επιτηδευμένη αρρενωπότητα, είναι αυτό που παρουσιάζω σήμερα.

     Το βιβλίο οφείλει την ύπαρξή του, στην ομότιτλη σειρά επεισοδίων που έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως των ΗΠΑ, απ’ όπου και ξεκίνησε. «Για χρόνια ζούσα ευτυχισμένος στη σκιά. Τώρα παντελώς άγνωστοι με πλησιάζουν και μου ζητούν συμβουλές, την ώρα που κατουράω, για το πώς «Να Είναι Άντρες». Οπότε, αντί να σταματάω και να πιάνω κουβέντα με τον κάθε μαλάκα για τα επόμενα είκοσι χρόνια, έγραψα ένα βιβλίο για να χρησιμεύσει ως ο Απόλυτος Οδηγός. Και τώρα αφήστε με ήσυχο».

     Ο «Οδηγός» δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να φέρεται ο «αληθινός άντρας» σε κάθε πτυχή της ζωής του. Δουλειά, οικογένεια, σχέσεις, αθλητισμός, ελεύθερος χρόνος, επισκευές στο σπίτι, αντροπαρέες, ταξίδια και άλλα πολλά. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που αναφέρεται στο ρομαντισμό! Αφού πρώτα διατείνεται ότι ο αληθινός άντρας δεν πρέπει ποτέ να είναι ρομαντικός, συνεχίζει: «Ο ρομαντισμός για τις γυναίκες έχει να κάνει με την προσοχή στη λεπτομέρεια, την επικοινωνία και με το να έχουν έναν άντρα που είναι ευχάριστα απρόβλεπτος. Από τη φύση τους, οι άντρες ήταν πάντοτε απρόβλεπτοι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Όταν μια γυναίκα σκεπάζει το κρεβάτι με ροδοπέταλα για μια ρομαντική βραδιά, γιορτάζοντας τα γενέθλια του άντρα της, εκείνος γυρνάει στο σπίτι κουρούμπελο από το μπαρ όπου κατέβαζε σφηνάκια για τα γενέθλιά του με τους κολλητούς. Όταν μια γυναίκα σχεδιάζει ένα φιλί και σαμπάνια για αργά το βράδυ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο άντρας της αρχίζει να ροχαλίζει από τις 9:00…».

     Ένα πολύ έξυπνο, γραμμένο με χιούμορ βιβλίο, που θα πρέπει να διαβάσουν άντρες και γυναίκες. Οι πρώτοι για να αντιληφθούν ότι πολλές φορές η συμπεριφορά τους «ξεφεύγει» σε λάθος μονοπάτια, κι έχουν λάθος αντιδράσεις και οι δεύτερες για να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό και ίσως να μας συγχωρήσουν!!   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου