26 Μαρ 2017

FANTASMAGORIA

FANTASMAGORIA
1o Φεστιβάλ Φαντασίας

     Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, θα διεξαχθεί στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το 1ο φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Το φεστιβάλ αποτελεί ένα πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού… Τα τελευταία χρόνια η λογοτεχνία του φανταστικού ανθεί και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας πληθώρα νέων συγγραφέων που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο».
     Στις εκδηλώσεις που θ’ αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, περιλαμβάνονται ομιλίες, συναυλίες, αφήγηση παραμυθιών, σεμινάρια, stand up comedy, θα λειτουργεί εργαστήρι συγγραφής imaginarium, κ. α.
     Πολλές θα είναι και οι παρουσιάσεις βιβλίων. Ανάμεσα στα άλλα θα παρουσιαστούν  βιβλία των συγγραφέων των εκδόσεων Όστρια με ομιλητές τους Μάριο Καρακατσάνη, Εύα Παυλίδου, Βασίλη Γιαννάκη, Άκη Μίσκο και Γιώργο Σακκά, το «Η Ωραιοτάτη Και Οι Εννέα Μούσες» της Ευαγγελίας Παπανίκου, το βιβλίο του Διονύση Λεϊμόνη «Το 17ο Κιβώτιο» και σε πρώτη παρουσίαση το νέο βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου «Το Τρίπτυχο Των Ευχών».
     Στο διήμερο φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 40 εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 δημιουργοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ενώ θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 εκθέτες!
     Τα έσοδα του φεστιβάλ, θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Θεσσαλονίκης, «Καταφύγιο Γυναίκας»
  Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ fantasyfest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου