19 Μαΐ 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ-ΧΙΛΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σελ. 343, Νοέμβριος 2018

     Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που γράφτηκε από τέσσερις διαφορετικούς συγγραφείς, είναι το «Αποκάλυψη». Η ιδέα ανήκει στον Κ. Αθανασιάδη που έπεισε τους ομοτέχνους του να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Τους παρουσίασε την ιδέα του, συζήτησαν τον σκελετό του μυθιστορήματος και στη συνέχεια ανέλαβε ο καθένας να γράψει έναν από τους κύριους χαρακτήρες. «Αφού συζητήσαμε τον σκελετό του μυθιστορήματος, ξεκίνησα να γράφω εγώ: ήμουν ο Ιππότης. Δεύτερη, έγραφε η Χίλντα: ήταν βέβαια η Αϊντα –μια μοναδική αστυνόμος, ένας χαρακτήρας που ήρθε για να μείνει στην ελληνική Αστυνομική Λογοτεχνία. Τρίτος στη σειρά έγραφε ο Δημήτρης: ήταν ο υπαστυνόμος Μανουστάκης, ένας δύσκολος ρόλος […] Τέταρτος συμπληρώνοντας το καρέ έγραφε ο Βαγγέλης: ήταν ο Βαφειάδης, ο περίεργος αυτός ρεπόρτερ που δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι του, αλλά έχει παντού στην πόλη τα ματιά και τα αυτιά του».
     Στην Αθήνα, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, βρίσκεται ένα πτώμα. «Στη μέση ακριβώς του παλιού εργοστασίου (όπως μου επιβεβαίωσε ο Μανουστάκης που έκανε τις σχετικές μετρήσεις), ήταν στημένη μια σκουριασμένη μπανιέρα με ξύλινα πόδια. Στο εσωτερικό βρισκόταν ένα πτώμα σε κατάσταση αρχικής σήψης, γυμνό, δεμένο και φιμωμένο. Επρόκειτο περί ανδρός μετρίου ύψους, με λευκό δέρμα και ξυρισμένο κεφάλι. Προφανής αιτία θανάτου ο πνιγμός μέσα στο υγρό που ξεχείλιζε από την μπανιέρα […] Το υγρό εντός της μπανιέρας προερχόταν από νοσοκομειακά απόβλητα».
     Όμως οι φόνοι δεν σταματούν εδώ. Τα εγκλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Τελετουργικοί φόνοι απίστευτης σκληρότητας που οδηγούν στο θάνατο ανθρώπους που –φαινομενικά τουλάχιστον- δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
     Την υπόθεση αναλαμβάνει η αστυνόμος Αϊντα Μητροπούλου που με τη βοήθεια του υπαστυνόμου Μανουστάκη και της ομάδας της, θα προσπαθήσει να βρει την άκρη του νήματος. «Για να συλλάβουμε το Τέρας, θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Θα γίνουμε τέρατα κι εμείς […] Και δεν χρειάζεται να το πω, αλλά εγώ θα το τονίσω ξανά. Εκ περισσού, έστω. Ξεχάστε τις γιορτές! Φέτος μας κάθισε το λαχείο. Θα δουλεύουμε εφτά μέρες την εβδομάδα, είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο μέχρι να βγάλουμε μιαν άκρη». 
     Η ομάδα θα έχει την αναπάντεχη βοήθεια του Παύλου Βαφειάδη. Ενός αινιγματικού ρεπόρτερ που πάσχει από αγοραφοβία και δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι του. Που όμως έχοντας τις κατάλληλες επαφές, διασυνδέσεις και τον τεχνικό εξοπλισμό, πληροφορείται για ότι συμβαίνει στην πόλη. «Όμως ο αιματοβαμμένος Ιππότης θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Και δεν θα έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη».
     Το «Αποκάλυψη» είναι ένα αστυνομικό-ψυχολογικό μυθιστόρημα, με μοναδική πλοκή, πολύ ιδιαίτερους χαρακτήρες, που δεν αφήνεις εύκολα από τα χέρια σου πριν το τέλος που επιφυλάσσει μιαν εκρηκτική ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου