4 Νοε 2022

ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΦΟΝΟΣ

ΚΑΡΣΤΕΝ ΝΤΟΥΣ
Μετάφραση ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/ΤΕΟ ΒΟΤΣΟΣ
Εκδόσεις ΚΨΜ

Σελ. 414, Ιούνιος 2022

      Το μυθιστόρημα «Ενσυνείδητος Φόνος» είναι το πρώτο του δικηγόρου και σεναριογράφου Κ. Ντους.

     Ο Μπγιορν Ντίμελ, είναι ποινικολόγος που εργάζεται στο Βερολίνο «σε ένα μετρίων διαστάσεων δικηγορικό γραφείο με ειδίκευση στο οικονομικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων και όλων των ποινικών σκελών». Επειδή αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες στον γάμο του, η γυναίκα του Καταρίνα, του «προτείνει» (αν και η σωστή λέξη είναι εξαναγκάζει) να παρακολουθήσει κάποιες συνεδρίες coaching ενσυνείδησης. «Η πρώτη μου επαφή με την ενσυνείδηση ήταν καθαρό στρες. Η γυναίκα μου, η Καταρίνα, ήθελε, ντε και καλά, να με κάνει να χαλαρώσω. Προκειμένου να δουλέψω πάνω στην εξαντλημένη αντοχή μου, στην ελλειμματική μου φερεγγυότητα, πάνω στον αντεστραμμένο κόσμο των αξιών μου. Προκειμένου να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στο γάμο μας».

     Καθήκον του Ντίμελ στην δικηγορική εταιρεία, είναι να εξυπηρετεί τις υποθέσεις του Ντράγκαν Σέργκοβιτς «…ο πελάτης ήταν ύποπτος. Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός ύποπτος για το είδος των δουλειών που έκανε ο Ντράγκαν ήταν τουλάχιστον υποτιμητικός». Η συνεργασία τους είναι υποδειγματική! Ο Ντίμελ καταφέρνει με «βιτρίνα» μια σειρά νόμιμων επιχειρήσεων, να «ξεπλένει» τα περισσότερα από τα έσοδα των παράνομων δραστηριοτήτων (πορνεία, εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και… γενικό λαθρεμπόριο) και να τον απαλλάσσει από τις επιπτώσεις των ελέγχων των φορολογικών αρχών!

     Το πρωινό ενός Σαββάτου, κι ενώ ο Ντίμελ ετοιμάζεται να απολαύσει ένα σαββατοκύριακο παρέα με την τετράχρονη κορούλα του σε ένα παραλίμνιο εξοχικό που ανήκει στον Σέργκοβιτς και του παραχώρησε για αυτό τον λόγο, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πελάτη του. Πρέπει να συναντηθούν οπωσδήποτε. Όταν συναντιούνται ο πελάτης του τον ενημερώνει ότι μπλέχτηκε σε έναν εντελώς βλακώδη καβγά στη διάρκεια του οποίου δολοφόνησε το Νο2 μιας αντίπαλης συμμορίας σε ένα parking της εθνικής οδού. Όλα θα πήγαιναν καλά, αφού άλλοι μάρτυρες δεν υπήρχαν, αν την ώρα της δολοφονίας δεν έμπαινε στο parking ένα λεωφορείο με 50 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία κατέγραψαν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα και πρόλαβαν ήδη να την ανεβάσουν στο internet!

      Ο Ντίμελ, θέλει να βοηθήσει τον πελάτη του, αλλά και είναι αποφασισμένος να μην χάσει το σαββατοκύριακο με την κόρη του. Οι συνεδρίες ενσυνείδησης, θα τον βοηθήσουν να τα καταφέρει, αλλά και να προχωρήσει αρκετά βήματα πιο πέρα…

     Σπάνια με βιβλίο που περιέχει τόσες σκηνές ωμής βίας έχω γελάσει τόσο πολύ. Το μυθιστόρημα είναι ένα κλασικό θρίλερ. Με σασπένς, αγωνία, ένταση, ανατροπές αλλά είναι γραμμένο με τρόπο διασκεδαστικό και χιούμορ διάχυτο σε κάθε σελίδα. Εξαιρετικό!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου