10 Μαΐ 2024

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

 2η Εβδομάδα εκδηλώσεων

     Συνεχίζονται από την Δευτέρα 13/5 μέχρι την Κυριακή 19/5 για δεύτερη εβδομάδα οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

     Την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 19.00, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άντυ Βρόσγου «Ο Μαύρος Γάτος» (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) στο Καφέ Bar
Μαύρος Γάτος, Κωλέττη 42, Αθήνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης (δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, μεταφραστής) και η Έλενα Μπολονάση (δικηγόρος, εγκληματολόγος, συγγραφέας).

     Την Τρίτη 14 Μαΐου. Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάρκου Κρητικού «Ο Αναρχικός Τραπεζικός» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Ομιλητές: Γιάννης Μπασκόζος (συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Αναγνώστης»), Μιράντα Βατικιώτη (θεατρολόγος, συγγραφέας). Τραγούδια από το soundtrack που συνοδεύει το βιβλίο, θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί Μελέτης Πόγκας και Βασίλης Τζαβάρας. Στο Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 20.00.

      Μια ακόμη σημαντική εκδήλωση υπάρχει την Τετάρτη 15 Μαΐου. Θα γίνει η παρουσίαση και ομιλία του Carlo Lucarelli για το βιβλίο του «Η Τριλογία Του Φασισμού» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Ομιλητές: Δημήτρης Μαμαλούκας (συγγραφέας) και Δήμητρα Δότση (μεταφράστρια). Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, 28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα, στις 19.00.

     Πέμπτη 16 Μαΐου. Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Τέσσης Παπαθανασίου «Υποξία» (εκδόσεις Νίκα). Ομιλητές: Πάνος Αμυράς (δημοσιογράφος, συγγραφέας) και Μανίνα Ζουμπουλάκη (δημοσιογράφος, συγγραφέας). Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χίλντα Ηλιοπούλου. Στο Omikron2, στις 19.οο.

     Ακολουθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε), με τίτλο «The Art Of Killing. Οι serial Killers από την μυθιστορία στην πραγματικότητα». Θα μιλήσουν οι: Έρη Ιωαννίδου (δικαστική ψυχολόγος MSc, υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab, ΚΕ.Μ.Ε.), Μάρθα Λεμπέση (κοινωνιολόγος, ΜΔΕ εγκληματολογίας, διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Δρ. εγκληματολογίας, δικηγόρος) και Διονύσης Χιόνης (δικηγόρος, ΜΔΕ εγκληματολογίας, πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.). Συντονίζει ο Δρ. Φώτιος Σπυρόπουλος (επικ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του PHILIPS UNIVERSITY, αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε. Επίσης στο Omikron2, στις 19.οο.

     Σάββατο 18 Μαΐου. Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άντυ Παπαδημητρίου «Προσωπικότητα» (εκδόσεις Bell). Ομιλητές: Νέστωρ Κουράκης (καθηγητής εγκληματολογίας), Κωνσταντίνα Σκλάβου (επίκουρη καθηγήτρια, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Τάσος Τζιβίσκος, Γιάννης Ποιμενίδης και Κατερίνα Μαούτσου. Και πάλι στο Omikron2, στις 18.οο.

     Τέλος, την Κυριακή 19 Μαΐου, πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σταφυλά «Noir» (εκδόσεις Άγρια Δύση). Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Λιάκος (δημοσιογράφος, συγγραφέας). Στο βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 17.30.

   Λίγο αργότερα, στις 19.οο, στον ίδιο χώρο θα γίνει ένα «Διαδραστικό Σεμινάριο Δημιουργικής Αστυνομικής Γραφής». Εργαστήριο για νέους συγγραφείς και αναγνώστες, με ασκήσεις εικόνας και λόγου, με την Χρύσα Σπηλιοπούλου (συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας) και την συγγραφέα Τατιάνα Αβέρωφ (συγγραφέας). 

       Θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωση για το πρόγραμμα της 3ης εβδομάδας.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου