11 Μαΐ 2017

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

     Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου για 14η φορά τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο γεγονός για το χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα.
     Φέτος το αφιέρωμα της Έκθεσης δεν είναι σε κάποια τιμώμενη χώρα, αλλά είναι θεματικό. Έχει τίτλο «Η Αναζήτηση Του Νότου»: Λογοτεχνία, Κουλτούρα, Ιστορία και Πολιτική στην Ευρώπη της Μεσογείου. Το αφιέρωμα «φιλοδοξεί να διερευνήσει ζητήματα ταυτότητας, να αναζητήσει λογοτεχνικούς τόπους και να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, στο πλαίσιο ενός διεθνούς περιβάλλοντος ιδιαίτερα ρευστού». Στα πλαίσια του αφιερώματος, έχουν κληθεί να συζητήσουν με ομοτέχνους τους, δημοσιογράφους και ανθρώπους των γραμμάτων, γνωστοί ξένοι συγγραφείς. Από τη Γαλλία οι Μπρικνέρ, Μπασί, Ενάρ κ.α. Από την Ιταλία οι Ερρι Ντε Λούκα και Γκουίντο Κόντι. Από την Ισπανία οι Ζάουμε Καμπρέ, Σαντιάγκο Ρονκαλιόλο και Εντουάρντο Χάουρεγκι. Από την Κύπρο οι Σωφρόνης Σωφρονίου και Κωνσταντία Σωτηρίου. Από το Ισραήλ ο Εσκόλ Νεβό και από την Τουρκία οι Ζουλφί Λιβανελί, Ραγκίπ Ντουράν, Γιίτ Μπενέρ και Λάλε Άλαλτι.
     Στην φετινή ΔΕΒΘ, συμμετέχουν με περίπτερα περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης συμμετέχουν και 21 χώρες: Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία. Τέλος συμμετέχουν και τριάντα ξένοι συγγραφείς.
     Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διαρκεί η γιορτή του βιβλίου, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 400 εκδηλώσεις. Παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα κλπ. Η Παιδική Γωνιά θα υποδεχθεί τους μικρούς αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η εντυπωσιακή έκθεση εικονογράφησης «Ήλιοι».
     Συνολικά στις εκδηλώσεις της ΔΕΒΘ, συμμετέχουν περισσότεροι από 530 ομιλητές: Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ακαδημαϊκοί, κριτικοί, εικαστικοί, μουσικοί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκδότες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από το χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου.
     Η Έκθεση, που όπως κάθε χρόνο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου. Διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού.
     Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφθείτε τη σελίδα www.thessalonikibookfair.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου