24 Φεβ 2022

ΨΙΘΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΚΟΗ
VINCENT KLIESCH/SEBASTIAN FITZEK
Μετάφραση: ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΝΙΑ
Εκδόσεις Ε.Ο.ΛΙΒΑΝΗ
Σελ. 329, 2021

     Μια ακόμη περιπέτεια της δημοσιογράφου Γιούλας Ανζοργκε και του ειδικού στην φωνητική εγκληματολογία καθηγητή Ματίας Χέγκελ, περιλαμβάνει το βιβλίο «Ψίθυρος Θανάτου» και είναι το δεύτερο της σειράς «Ακοή».

     Μετά την δίκη και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ματίας Χέγκελ, τον οποίο η Γιούλα κατηγόρησε ότι δολοφόνησε την γυναίκα του, οι δύο τους συναντιούνται κοντά στα δικαστήρια του Βερολίνου. Αυτήν την συνάντηση προκάλεσε ο Χέγκελ κι έπεισε την δημοσιογράφο να παραστεί, λέγοντας της ότι θα της δώσει σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αδελφός της Μόριτς είναι ζωντανός. Ο Μόριτς κατηγορήθηκε ότι διέπραξε ένα αποτρόπαιο έγκλημα στην Αργεντινή, όπου είχαν πάει με την Γιούλα. Οι αστυνομία τον συνέλαβε και λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε ότι αυτοκτόνησε στο κελί του. Η Γιούλα όμως ποτέ δεν πίστεψε αυτήν την ιστορία κι από τότε που επέστρεψε στην Γερμανία, ψάχνει στοιχεία που αθωώνουν τον αδελφό της κι αποδεικνύουν ότι είναι ζωντανός. Ο Χέγκελ, που έχει λάβει ένα «κωδικοποιημένο» τηλεφώνημα από τον Μόριτς, συνοδεύεται από τον δικηγόρο του Δρ. Βάρμπελοφ και η Γιούλα από τον «αρραβωνιαστικό» της Πάουλ. Κι ενώ οι δύο τους έχουν απομακρύνονται για να κάνουν μια πιο ιδιωτική συζήτηση, τα πάντα ανατρέπονται. «Ο Πάουλ κοίταξε προς τον Χέγκελ και τη Γιούλα, οι οποίοι είχαν βυθιστεί στη συζήτηση τους τόσο πολύ ώστε προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί το όχημα. Τώρα άνοιγε από μέσα η συρόμενη πόρτα του χώρου φόρτωσης. Ένας μεγαλόσωμος άντρας, με το πρόσωπο κρυμμένο κάτω από μια μάσκα του σκι, κατέβηκε από το όχημα και άρχισε να κατευθύνεται γρήγορα και αποφασιστικά προς τη Γιούλα και τον Χέγκελ […] Ο καθηγητής έβαλε το σώμα του ανάμεσα στη Γιούλα και τον μασκοφόρο, ο οποίος τότε έστρεψε το όπλο προς εκείνον. Ο Χέγκελ άρπαξε με θάρρος το πιστόλι τη στιγμή που αυτό εκπυρσοκροτούσε ακριβώς δίπλα στο κεφάλι του. Έπιασε το δεξί του αυτί με μια κραυγή και κατέρρευσε αβοήθητος. «Ανεβείτε! Και οι δύο! Αμέσως!». Ο μασκοφόρος μιλούσε πολύ δυνατά με νοτιοαμερικάνικη προφορά και η φωνή του ήταν σκοτεινή και ισχυρή».

     Η Γιούλα και ο Χέγκελ, έχουν πέσει θύματα απαγωγής. Μετά το πρώτο σοκ, βγάζουν το συμπέρασμα ότι σίγουρα η απαγωγή τους, έχει σχέση με τον Μόριτς. Ακόμα υποψιάζονται ότι θα τους υποβάλλουν σε σκληρά βασανιστήρια, για να τους αποσπάσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν. «Τώρα οι δύο τους πρέπει να απαντήσουν σε ένα τρομακτικό δίλημμα. Αν λύσουν μαζί τον γρίφο του Μόριτς, ο αδελφός της Γιούλα θα σκοτωθεί. Αν δεν τον λύσουν, θα πεθάνουν βασανιστικά στην αιχμαλωσία…» αφού οι απαγωγείς «Δεν πρόκειται να πιστέψουν ότι δεν ξέρουμε τίποτα θα μας βασανίσουν και επειδή δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα, δε θα σταματήσουν. Πιστεύω πως την έχουμε βάψει άσχημα».

     Μια ακόμη συναρπαστική περιπέτεια με την δυναμική, πεισματάρα δημοσιογράφο και τον καθηγητή με τις εκπληκτικές ικανότητες και την εκπαιδευμένη ακοή που μπορεί από ανεπαίσθητους θορύβους και ήχους να αντιληφθεί πράγματα που ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να καταλάβει. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου